Kulturno zavičajno udruženje Napredak Gornja Lastva ove godine obilježava 100 godina kontinuiranog postojanja kulturnih udruženja u Gornjoj Lastvi čiji je on nasljednik - godine  1919 je osnovano Hrvatsko tamburaško društvo NAPREDAK Gornja Lastva.

Tajođer, ove godine je  45. godina kontinuiranog trajanja  Lastovske Fešte

Subota, 3. Avgust u 21:00 Ispred crkve i ispred Doma kulture ''Ilija Marković''

četrdesetpeta   Lastovska Fešta 2019

Lastovsku feštu sufinancira Opština Tivat na osnovu Odluke o manifestacijama iz oblasti kulture koje se sufinanciraju iz budžeta Opštine.

Dogadjanja

 • Blues u Gornjoj Lastvi
  08.08.2019

  Ponedjeljak, 12. Avgust u 22:00 Monday, 12. August  at 10:00 pm Blues u Gornjoj Lastvi band: Kind of...

 • 45. LASTOVSKA FEŠTA
  30.07.2019

  Kulturno zavičajno udruženje Napredak Gornja Lastva ove godine obilježava 100 godina...

 • Koncert Muzika u svitanje
  21.07.2019

  Subota, 27. Juli 2019. u 5:00 UJUTRO Saturday, 27. July 2019 at 5 a.m. Gornja Lastva Vidikovac...

Šipak, nar, mogranj, latinski Punica granatum (Punicacae).  Šipak raste u cijeloj Europi i dijelu Azije gdje vlada umjerena klima.

Detaljnije

Iz želje da se ne ugasi tradicija, ne uništi naslijeđeno i obnovi ono što je u nestajanju, Lastovljani su se 1975 godine organizirali...

Detaljnije

 • TURIZAM
 • PIJACE ZDRAVE HRANE
 • PRIJAVA ZA NOVOSTI

Trenutno se turistima nude sobe (dvokrevetne i trokrevetne) u pet kuća. Kuće: Anđelka Sjepčevića, Zlatka Markovića, Emila Nikolića, Metoda Nikolića i Dom kulture Tokom sezone, u Gornjoj Lastvi se organiziraju programi za grupe turista koje dolaze u aranžmanu turističkih organizacija. uristima je u programu posjet crkvi, mlinu za masline, privatnoj etnografskoj zbirci u kući Anđelka Stjepčevića, izložba u Domu kulture, ugostiteljska ponuda i zabavni program.

Detaljnije

Tokom 2006. godine, sa ciljem promovisanja proizvodnje organske hrane pokrenute su pijace zdrave hrane. Na pijacama su izlagali i prodavali svoje proizvode proizvođači iz Bara, sa Luštice, Grblja, Tivta i Gornje Lastve. U okviru pijaca organizovana su i predavanja o proizvodnji organske hrane i zakonodavstvu koje reguliše ovu oblast u Crnoj Gori...

Detaljnije

Ukoliko želite da dobijate novosti sa sajta, popunite formu ispod.