SJEĆANJE je kulturna manifestacija u okviru koje se prikazuju dokumentarni filmovi i izložbe umjetničke fotografije a zajednički je organiziraju Foto kino i video klub MLADOST Gornja i Donja Lastva i Kulturno zavičajno udruženje NAPREDAK Gornja Lastva. SJEĆANJE  je prvi put održano 2016. godine u znak sjećanja na Anđelka Stjepčevića, jednog od osnivača obadvije organizacije i njihovog vrlo aktivnog  i uglednog  člana. FKKlub MLADOST je osnovan prije više od 50 godina, njegovi su članovi nagrađivani brojnim nagradama za amaterski film i umjetničku fotografiju. Namjera je da se ova dugo godina stvarana umjetnost otrgne od zaborava pa se SJEĆANJA nastavljaju sa željom i namjerom da prerastu u manifestaciju koja će okupljati stvaraoce iz različitih sredina i sa raznih prostora.

Program SJEĆANJA 2018

Subota, 11. Avgust

Dokumentarni filmovi "Ram za sliku moga zavičaja'', autor Momir Matović

Lastovska svadba, Radio televizija Zagreb 1980. godina

Filmske melodije Bruna Matijević, flauta Nevila Klakor, violina

Nedjelja, 12 Avgust

Dokumentarni i amaterski filmovi, Documentary and short films show

razni autori članovi Foto kino i video kluba "Mladost"

Melodije sjećanja Goran Ševaljević, harmonika

Foto kino klub Mladost Izložba fotografije /Exhibition of photos  ''Poljoprivredni pejzaž Gornje Lastve''

Ulaz slobodan. Organiziran je besplatan prevoz do Gornje Lastve, kombi kreće u 20:40 h sa autobusne stanice u centru Tivta/ Admission is free. Free transport to Gornja Lastva is organized. The van departs at 8:40 pm from the bus station in the centre of Tivat.

 

Dogadjanja

 • NOVI STARI MASLINICI
  23.05.2019

  Platforma za obnovu i razvoj maslinarstva kao osnove ruralnog razvoja na Vrmcu Kulturno zavičajno...

 • Jazz pod zvijezdama
  21.08.2018

  Koncert Jazz pod zvijezdama u subotu 25. avgusta počinje u 22:00 sati u Gornjoj Lastvi na...

 • SJEĆANJE
  08.08.2018

  SJEĆANJE je kulturna manifestacija u okviru koje se prikazuju dokumentarni filmovi i izložbe...

Šipak, nar, mogranj, latinski Punica granatum (Punicacae).  Šipak raste u cijeloj Europi i dijelu Azije gdje vlada umjerena klima.

Detaljnije

Iz želje da se ne ugasi tradicija, ne uništi naslijeđeno i obnovi ono što je u nestajanju, Lastovljani su se 1975 godine organizirali...

Detaljnije

 • TURIZAM
 • PIJACE ZDRAVE HRANE
 • PRIJAVA ZA NOVOSTI

Trenutno se turistima nude sobe (dvokrevetne i trokrevetne) u pet kuća. Kuće: Anđelka Sjepčevića, Zlatka Markovića, Emila Nikolića, Metoda Nikolića i Dom kulture Tokom sezone, u Gornjoj Lastvi se organiziraju programi za grupe turista koje dolaze u aranžmanu turističkih organizacija. uristima je u programu posjet crkvi, mlinu za masline, privatnoj etnografskoj zbirci u kući Anđelka Stjepčevića, izložba u Domu kulture, ugostiteljska ponuda i zabavni program.

Detaljnije

Tokom 2006. godine, sa ciljem promovisanja proizvodnje organske hrane pokrenute su pijace zdrave hrane. Na pijacama su izlagali i prodavali svoje proizvode proizvođači iz Bara, sa Luštice, Grblja, Tivta i Gornje Lastve. U okviru pijaca organizovana su i predavanja o proizvodnji organske hrane i zakonodavstvu koje reguliše ovu oblast u Crnoj Gori...

Detaljnije

Ukoliko želite da dobijate novosti sa sajta, popunite formu ispod.